Derfor lønner det seg å bytte forsikring - BedreAvtaler.no

Derfor lønner det seg å bytte forsikring

Det kan være tiltak å bytte forsikringsselskap. Fordi du har ulike forsikringer hos forskjellige selskap, så må du sannsynligvis ringe rundt til de forskjellige å forhandle. Det koster både tid og krefter, men pengene du sparer vil være verdt arbeidet. Det er flere gode grunner til at du bør bytte forsikring én gang i året – og her er noen av dem…

 

Du kan spare opptil 20% ved å samle forsikringene dine på et sted

Har du oversikt over hva du betaler for de ulike forsikringene dine totalt? Det er få som har full oversikt over dette. Du har kanskje bilforsikringen hos Gjensidige og reiseforsikringen hos Tryg. Samler du tre eller flere forsikringer hos samme forsikringsselskap, så kan du i følge privatøkonom, Hallgeir Kvadsheim, spare opp til 20%.

 

Det er lett å bytte forsikring – I 2015 byttet 600.000 nordmenn sin skadeforsikring

I 2015 byttet over 600 000 norske kunder forsikring, viser undersøkelsen Norsk Finansbarometer fra TNS Gallup som er utført for Finans Norge. Flertallet i denne undersøkelsen synes det er enkelt å bytte.

Det som er interessant å vite, er at det faktisk er mulig å bytte forsikringsselskap på en måneds varsel gjennom hele året. Det er mange som ikke kjenner til at dette er mulig, viser undersøkelsen. Før kunne bytting av selskap bare skje ved årlig hovedforfall.

Hovedregelen er alltid å få mer enn et pristilbud. Det er viktig å sammenligne priser fra flere forsikringer. Det er nøyaktig derfor vi har utviklet BedreAvtaler.no. Her kan du enkelt få tilbud fra tre ulike forsikringsselskap som konkurrer om ditt kundeforhold, og det beste tilbudet vinner.

 

Sparte 17.000 kroner på å bytte forsikringer

Sara fra Nord-Troms sparte i følge E24 nesten 17.000 kroner på å bytte til billigere forsikringsselskap. Nøkkelen er å sjekke om du kan redusere premien og øke bonusen – minst én gang i året.

Sara fra Lyngen kjøpte ny bil for et par år siden, og bestemte seg derfor for å ta en gjennomgang av forsikringene sine. Det sparte henne flere tusen kroner. Hun hadde bilforsikring, innbo- og reiseforsikring hos et selskap.

Når hun fikk ny bil, så hentet Sara inn tilbud fra flere selskap og fant ut at prisene deres varierte ganske mye. På den måten lærte Sara hvor hun kunne spare penger.

De aller fleste kan spare penger på forsikring ved å sammenligne og samle forsikringer.

 

Du kan få full bonus dobbelt så raskt

De fleste kjenner til at bonusopprykket for bil er 10% i året. Det finnes en regel som få forsikringsselskap opplyser deg om – og det er at du faktisk allerede etter 6 måneder kan bytte å øke bonusen med 10%.

Grunnen til det, i følge DinSide, er at dersom du bytter selskap hvert halvår, skal man ikke trenge å vente et helt år før man får de årlige ti prosentene.

Det positive er at du faktisk rykker opp til neste bonustrinn kun etter 180 dager, men du trenger en grunn til å bytte utover ”økt bonus”. Det du må huske, er at det ikke er tillatt å bytte forsikringsselskap i avtaleåret med hensikt om kun å øke bonus.

Det betyr at du må ha andre relevante grunner for å bytte selskap.

 

Du vil oppdage forsikringer du ikke trenger

Ved å gå gjennom forsikringspapirene kan man ofte se hvilke forsikringer man kan kutte. Ikke ta på deg rabatterte ekstraforsikringer. Du kan faktisk gå gjennom dine papirer å finne ut hvem du bør kutte, og ende opp med å være bedre forsikret. Færre forsikringer, bedre forsikret.

– Kunden skal ikke kjøpe flere forsikringer enn vedkommende har bruk for. Vi ønsker at kundene skal tegne de forsikringene de trenger, sier autorisert finansiell rådgiver, Bjørg Jortveit, hos Sparebanken Sør til E24.

Tegn forsikring der du kan gå på de største smellene. Blir du ufør så dekker folketrygden kun 50% av inntekten du hadde, derfor er uføreforsikring en lur forsikring å tegne.

Det kan godt hende at du er dobbeltforsikret gjennom jobben. Her kan du enkelt spare penger!

 

 

Du sparer flere tusen kroner på å være en illojal kunde

2017 var et knallår for forsikringsbransjen og gikk med totalt 16 milliarder kroner i overskudd, i følge Finans Norge. Når bransjen går så godt, så kan du som forbruker forvente å få mye bedre priser tilbake, men du må lære å bli en illojal kunde. De flest av oss betaler flere titalls tusen kroner i året i forsikring.

– Dessverre er vi altfor lojale overfor forsikringsselskapene. Det er omtrent det eneste som ikke lønner seg. Når du velger forsikringsselskap skal du handle forsikring og være like lojal som om det er brødvarer du handlet. Ikke vær redd for å bytte selskap, sier Pengedoktoren Agnes Bergo til Huseiernes Landsforbund.

 

Slik kan du spare flere tusen kroner med BedreAvtaler.no

Vi i BedreAvtaler.no ønsker å bidra til å etablere en bedre personlig økonomi for deg og dine. Og det ligger mye penger i forsikringene dine, derfor har vi utviklet denne tjenesten. Når du sammenligner er det viktig å sammenligne epler og epler. Sørg for at forsikringsdekningen er likest mulig på de tre avtalene du mottar.

  1. Du forteller oss hvilke forsikringer du ønsker og oppgir informasjon.
  2. Vi i BedreAvtaler.no vil nå undersøke og sammenligne priser hos de ulike selskapene.
  3. Du mottar tre avtaler som er bedre enn den du har i dag.

I følge forsikringsekspert og privatøkonom, Hallgeir Kvadsheim, betaler hele 9 av 10 nordmenn for mye i forsikring. Det betyr at det er mye penger å spare.

Det koster ingenting og tjenesten er sikker og 100% uforpliktende.

About the Author Anders

Leave a Comment: